Ανακοινώσεις

 ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ)

www.dimosiodikaio.gr

Ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ»

www.publiclawjournal.com,

Ηλεκτρονικό Επιστημονικό Περιοδικό  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

16ος Κύκλος Επιστημονικών Ημερίδων-Σεμιναρίων  της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ)

Ηλεκτρονικές εγγραφές  στο enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60, 1ος όροφος

1η Επιστημονική Ημερίδα Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στον ΔΣΑ περιόδου (16ος κύκλος) Οκτωβρίου 2023- Φεβρουαρίου 2024

Τετάρτη  11 Οκτωβρίου 2023, 18:00

Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το Σύνταγμα και το Ενωσιακό Δίκαιο

 

Ομιλητές:

Βασίλης Γ. Τζέμος,

Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ),
Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Οικονομικών Θεσμών Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω

Δημήτριος Πυργάκης,

Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ),
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

…………………………………………………………………

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά στο enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους θα παρακολουθήσουν τις   επιστημονικές εκδηλώσεις  της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) της περιόδου  (16ος κύκλος) Οκτωβρίου 2023-Μαρτίου 2024.

………………………………………………………………………………………

Μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο  (1/2023) τεύχος του Επιστημονικού ελεύθερα προσβάσιμου Περιοδικού ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ (προσβάσιμο σε www.dimosiodikaio.gr   και σε www.publiclawjournal.com) με 9 ενδιαφέρουσες μελέτης και νομολογία του ΣτΕ. Το επιστημονικό περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ είναι το 1ο open access και peer reviewed ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό στον χώρο του Δημοσίου Δικαίου, της Δημόσιας Διοίκησης και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, που έκλεισε φέτος 8 χρόνια ευδόκιμης και επιδραστικής λειτουργίας.

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος του νέου Ηλεκτρονικού Επιστημονικού Περιοδικού ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) με 9 πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες, νομολογία και βιβλιοπαρουσιάσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2024 προγραμματίζεται να δημοσιευτούν τα πρώτα 180 λήμματα της Ηλεκτρονικής Εγκυκλοπαίδειας Δημοσίου Δικαίου, Ευρωπαϊκού Δικαίου, Οικονομικού Δικαίου και  Δημόσιας Διοίκησης.

Ανανεώθηκε η ιστοσελίδα www.dimosiosdikaio.gr της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ).

Προγραμματίζεται Stammtisch Μελών της Ένωσης κάθε τρίμηνο στην Αθήνα (το πρώτο εντός του Οκτωβρίου), κάθε εξάμηνο στην Θεσσαλονίκη και ενιαύσια στον Βόλο.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμής μας.

……………………………………………………………………………………..

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

Επίκουρος Καθηγητής Βασίλης Γ. Τζέμος

Κυκλοφόρησε και είναι ελεύθερα προσβάσιμο διαδικτυακά το βιβλίο “The 2020 International Review of Constitutional Reform”, υπό την επιμέλεια των L. R. Barosso και R. Albert.

To κεφάλαιο για την Ελλάδα (βλ. σ. 123 επ.), όπου αναπτύσσονται κυρίως τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα και ο αντίκτυπος της συνταγματικής αναθεώρησης του 2019 έγραψαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) Βασίλης Γ. Τζέμος, το Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) Κωνσταντίνος Μαργαρίτης και το Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Περιοδικού ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ (www.dimosiodikaio.gr) Ελένη Παλιούρα.

Κάντε κλικ εδώ

Καλή ανάγνωση.

Αρχαιρεσίες για την εκλογή ΔΣ

Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου ΔΣ (για την περίοδο 2021-2023) της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με ψηφοφορία στην ηλεκτρονική διεύθυνση enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρες 8.00 ΠΜ – 15. 00.

Υποψηφιότητες για τις θέσεις α) Πρόεδρου ή β) Μέλους ΔΣ, υποβάλλονται και αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο: info@dimosiodikaio.gr μέχρι και την Δευτέρα 14.12.2020 και ώρα 19.30 ΜΜ.

«Β. ΤΖΕΜΟΣ (Επιμ.), «ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. ΝΟΜΟΣ TOY ΑΣΕΠ (Ν.2190/1994). ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΤ΄ ΑΡΘΡΟ, 2020»ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ 1,2/2020 TOY ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» ΜΕ ΘΕΜΑ COVID-19

Κυκλοφόρησε χθες από τις εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη το νέο βιβλίο υπό την Επιστημονική Διεύθυνση – Επιμέλεια του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) και Συμβούλου του ΑΣΕΠ Δρ. Βασίλη Γ. Τζέμου «ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ. ΝΟΜΟΣ TOY ΑΣΕΠ (Ν.2190/1994). ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΤ΄ ΑΡΘΡΟ.»

Δημοσιεύτηκε το Ειδικό Τεύχος για τον Covid-19 που είναι και το 1ο Διπλό (1,2/2020) Τεύχος του Έτους 2020, του Ελεύθερα Προσβάσιμου Ηλεκτρονικού Επιστημονικού Περιοδικού ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ (www.publiclawjournal.com). Το νέο τεύχος περιλαμβάνει 8 νέες πρωτότυπες και αδημοσίευτες μελέτες των Β. Τζέμου, Γ. Ανδρουτσόπουλου, Ι. Κοϊμτζόγλου, Δ. Φινοκαλιώτη, Κ. Μαργαρίτη, Ν. Παπαχρήστου, Μ. Οικονόμου και Ε. Παλιούρα για τον Covid-19. Καλή ανάγνωση

Συνεχίζεται κανονικά (στο info@dimosiodikaio.gr) η υποβολή άρθρων και για άλλα ζητήματα. Τα άρθρα που θα εγκριθούν από την επιστημονική επιτροπή με το σύστημα peer review θα δημοσιευθούν στα επόμενα τεύχη του περιοδικού για το έτος 2020.

Επιστημονικό Περιοδικό Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ): «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ»

Προσκαλούνται σταθερά τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να υποβάλουν ηλεκτρονικά (στο info@dimosiodikaio.gr) πρωτότυπες και αδημοσίευτες επιστημονικές μελέτες (ως 6000 λέξεις) και βιβλιοπαρουσιάσεις (ως 1500 λέξεις) και πρόσφατες σημαντικές δικαστικές αποφάσεις προς δημοσίευση (αναλυτικές πληροφορίες σε http://www.publiclawjournal.com,  https://www.dimosiodikaio.gr και στην σελίδα της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων στο facebook).

1. Το Επιστημονικό Περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» (www.publiclawjournal.com) στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών βελτίωσής του, θα λειτουργεί εφεξής με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα peer rewiew. Τα αποστελλόμενα προς δημοσίευση στο περιοδικό άρθρα, εκτός από αυτά που στηρίζονται σε εισηγήσεις που έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και ημερίδες της Ένωσης, θα εξετάζονται, χωρίς να φαίνεται το όνομα του συγγραφέα, από μέλη της Επιστημονικής και της Συντακτικής Επιτροπής, που θα υποβάλουν παρατηρήσεις-προτάσεις στους συγγραφείς, πριν την έγκριση της δημοσίευσης.

2. Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της Συντακτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Περιοδικού «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) προσκαλούνται Μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την Συντακτική Επιτροπή να αποστείλουν mail μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στο info@dimosiodikaio.gr εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και επισυνάπτοντας ένα σύντομο βιογραφικό. Η συμμετοχή στην Συντακτική Επιτροπή είναι άμισθη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών ή Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα. Η Επιτροπή θα στελεχωθεί με 5 μόνιμους κάτοικους Αθήνας και 2 Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που θα προκριθούν, τέλη Αυγούστου και μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτέμβρη. Η νέα συντακτική επιτροπή θα λειτουργήσει από το Τεύχος 3/2019, μέσα Σεπτέμβρη.